Starte bedrift og kom i gang med ny hjemmeside

Er du en gründer og ønsker å starte bedrift? Du har en god idé til et produkt eller tjeneste, som du mener det er et behov for. Det er et marked for det du ønsker å levere, men hvordan skal du starte? Når du har satt opp din forretningsmodell og registrert bedriften, er det første du bør gjøre å få på plass en logo og en hjemmeside som gjenspeiler dine produkter og tjenester. Kom i gang med logo og hjemmeside med Gründerpakken.

Starte bedrift? Gründerpakken – hjemmeside og logo

Internett er folks førstevalgsmedium. Det betyr at når vi er på let etter en vare eller tjeneste, er vårt første valg internett. Så å si alle i Norge har tilgang til internett i dag, og bruker det hver dag. Vi tar mobilen i hånda, eller setter oss foran en PC, og «googler». Kjenner du deg igjen? Skal du starte bedrift eller drive en bedrift, har du behov for en god nettside og en grafisk profil slik at du kan skape tillit hos dine lesere så de velger nettopp deg i et hav av konkurrenter. I etableringsfasen er ofte ikke økonomien den beste. Du bør likevel være synlig med en profesjonell hjemmeside. Vi ønsker derfor å hjelpe deg med en enkel logo og nettside, så du kommer i gang.

Starte bedrift og registrering av bedriften

En god planlegging av etableringen og fokus på markedet gir gode sjanser for at du kan lykkes med å starte bedrift. Hvem er du, og hvordan ønsker du å fremstå? Hvem er kunden, og hvilke behov dekker du for dem? Hvordan skal du selge, og hvordan skal du ta betalt er noen av spørsmålene du bør stille deg. For å få svar på alle disse spørsmålene, anbefaler vi å lage en forretningsmodell.

Forretningsmodellen skal svare på spørsmål som

  • hva skal du levere?
  • hvem er kunden?
  • hvem er venner og konkurrenter?
  • hvordan skal du selge?
  • hvordan skal du ta betalt?
  • hvordan skal du levere?

Lær mer om hvordan du kan lage en forretningsmodell på innovasjonnorge.no.

Når du har laget en forretningsmodell, er du klar for å velge et passende navn for bedriften, og velge riktig organisasjonsform. Les mange gode tips om god planlegging og hvordan du kan ta riktige valg på Altinn.no.

Støtteordninger

Hvordan skal du finansiere oppstarten av bedriften din? Mange har en god forretningsidé, men oppstarten med finansiering kan være vanskelig. Kanskje du også visste at det finnes mange støtteordninger som kan hjelpe deg i gang, men du vet ikke hvor du skal begynne? Vi anbefaler å lese denne artikkelen for å få en oversikt over mulige støtteordninger for finansiering.